Ga naar hoofdinhoud

Vanderlande slaat Zweedse beauty aan de haak


De Zweedse haar- en schoonheidsspecialist Lyko automatiseert van haar nieuwe magazijn in Vansbro, Zweden. Fastpick van Vanderlande wordt het centrale systeem in de operatie.

Lyko heeft een nieuwe oplossing nodig om de snelle groei aan te kunnen en te voldoen aan de ambitie om door te breken in opkomende Europese markten. De keuze is gevallen op Fastpick, dat ook operationeel is bij de fashionreus achter The North Face, van Vanderlande dat zich tegenwoordig meer richt op MKB.

Automatisering

Het systeem omvat het ADAPTO automatische opslag- en zoeksysteem (AS/RS). 216 ADAPTO shuttles zullen toegang bieden tot meer dan 152.000 productlocaties verspreid over 27 niveaus en 40 gangpaden. Het systeem kan dagelijks 45.000 bestellingen verwerken.

Robots

Het contract omvat ook 15 goods to persons werkstations, waarvan er drie zijn uitgerust met pickrobots van Vanderlande. Daarnaast zijn alle handmatige werkstation in hoogte verstelbaar Het systeem bevat ook de Posisirter, verzendsorteerder van Vanderlande.

Rickard Lyko, CEO en oprichter van Lyko: “Deze oplossing geeft ons de mogelijkheden die we nodig hebben om ons bedrijf op een kostenefficiënte manier uit te breiden – het zal daarom onze groeiplannen ondersteunen en ons helpen uit te breiden naar Europa  Door onze capaciteit te vergroten en ons de efficiëntie te bieden die we nodig hebben door middel van geïntegreerde robottechnologie, heeft Vanderlande laten zien dat het onze behoeften het beste begrijpt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven