Uniek project: Dematic automatiseert nationale bibliotheek Israël • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Uniek project: Dematic automatiseert nationale bibliotheek Israël


Dematic heeft een bijzonder contract in de wacht gesleept. De specialist in intralogistiek gaat De Nationale Bibliotheek van Israël automatiseren, zo laat men weten in een persbericht. 

Het gaat om het automatiseren van de opslag van ‘kleine objecten’, zoals boeken. Dit logistieke systeem met 50.000 bakken levert alle bibliotheekbezoekers de boeken die zij bestellen en wordt ook wel de ‘Source of Knowledge’ genoemd. 

De verzameling van de bibliotheek bevat meer dan 5 miljoen boeken, handschriften, archieven en tijdschriften en is gevestigd in de Givat Ram-campus van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

Weten hoe het systeem in zijn werk gaat? Bekijk dan deze video.

Onder de boeken bevinden zich onder meer werken van bekende auteurs als Martin Buber, Else-Lasker-Schüler en Franz Kafka. 

“De geautomatiseerde opslag van kleine objecten is een mooi voorbeeld van hoe een traditionele bibliotheek kan profiteren van de nieuwste technologieën”, aldus Jessica Heinz, hoofd marketing van Dematic

“Boeken die worden besteld, hoeven niet meer handmatig te worden opgehaald. In plaats daarvan zal het systeem de container met het boek automatisch naar het ophaalstation brengen. Een laserstraal geeft precies aan welk boek u moet kiezen.”

“Vervolgens transporteert een conveyor de container automatisch terug naar zijn opslaglocatie. Op deze manier worden de waardevolle boeken blootgesteld aan minder contactpunten, wat helpt om de boeken te beschermen.”

De bakken zijn onderverdeeld in maximaal acht delen en elk compartiment biedt plaats aan meerdere boeken. Voor Dematic is het niet de eerste keer dat men een automatiseringsoplossing aflevert aan een bibliotheek; in de Verenigde Staten heeft men tal van biebs helpen automatiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven