TGW lanceert nieuw sorteersysteem Omni-Pick • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

TGW lanceert nieuw sorteersysteem Omni-Pick


TGW, een Oostenrijkse fabrikant van automatische warehousingsystemen, heeft een nieuw sorteersysteem ontwikkeld. Het gaat om de Omni-Pick, een pocket sorter waarbij de zakken automatisch gevuld- en leeggehaald worden. Ook het verpakken van de goederen gebeurt automatisch.

Omni-Pick werd gepresenteerd op vakbeurs Logimat en is met name interessant voor bedrijven die actief zijn in e-commerce of een omnichannel-aanpak hebben, zo stellen de Oostenrijkers. TGW mikt met het nieuwe sorteersysteem dan ook niet alleen op fashionbedrijven.

De Omni-Pick transporteert, buffert, slaat op, sorteert en distribueert onder meer kleding, schoenen, elektronische artikelen, speelgoed en cosmetica in zakken. Deze zakken kunnen producten tot tweeënhalve kilo aan.

De zakken worden middels een eigen ontwikkeld kiepsysteem automatisch geleegd. Met de Omni-Pick kunnen volgens TGW tijd en kosten worden bespaard, want menselijke handelingen worden tot het minimum beperkt.

Op Logimat werd een sorteersysteem van EXOTEC Solutions verkozen tot ‘best product’ in de categorie ‘orderpicken en het overbrengen en opslaan van technologie’. Je leest dat artikel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven