Succesvol robots in je warehouse implementeren: zo doe je dat • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Succesvol robots in je warehouse implementeren: zo doe je dat


Robots in je warehouse implementeren is eenvoudig als je de juiste stappen zet op het juiste moment. Heico Sandee van Smart Robotics bespreekt de komende maanden hoe je stap voor stap tot succesvolle warehouse robotisering komt. In het eerste artikel gaat hij in op de vragen die je stelt in de exploratiefase.

Aanleiding voor robotisering

Veel warehouse managers zijn zich aan het oriënteren op robots. Je leest er steeds meer over, maar is het ook wat voor jouw warehouse? Je hebt waarschijnlijk voldoende redenen om robotisering te overwegen. De operatie moet hard groeien, maar het personeelstekort neemt alleen maar toe. De kosten van personeel stijgen, terwijl de kosten van de operatie zouden moeten dalen om concurrerend te blijven. Daarnaast worden de arbo regels steeds strenger en zal je stappen moeten ondernemen om het werk in je warehouse aantrekkelijk te houden.  Dit zijn stuk voor stuk uitdagingen die rigoureuze aanpassingen in je warehouse kunnen betekenen. Robotica kan een belangrijk deel van de oplossing in zijn, maar is dat de beste oplossing en waar begin je?

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Hoe begin je met robotisering?

Robotisering betekent het automatiseren van handmatige werkzaamheden. Breng eerst in kaart waar het meeste handmatige werk in de operatie plaatsvindt, want daar realiseer je  meestal de grootste kostenbesparingen. Breng het proces in kaart door alle verschillende deeltaken van een operator te scheiden. Een goed begrip van alle manuele processtappen is nodig om tot inzicht in het proces te komen. De meest repetitieve deeltaken zijn de processtappen die het beste als eerste gerobotiseerd kunnen worden. Want; hoe eentoniger de taak, hoe geschikter voor een robot.

Lees als abonnee eind deze week dit eerste artikel helemaal.
Nog geen abonnee? Bekijk de (digitale) opties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven