SSI Schäfer lijft DS Automation volledig in • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

SSI Schäfer lijft DS Automation volledig in


SSI Schäfer en DS Automation werkte al jaren samen. Nu neemt SSI Schäfer alle aandelen over van het Oostenrijkse bedrijf. De bedrijven hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend.

In dezelfde week waarin Jungheinrich een Amerikaans bedrijf overnam, neemt SSI Schäfer een Oostenrijkse robotspeciaist over. Door de overname breidt SSI Schäfer het minderheidsbelang, dat het sinds 2018 bezit, uit. De overname moet SSI Schäfer, op twee na grootste material handling speler ter wereld,  een sterkere positie geven op het gebied van autonome en mobiele robotica en AGV-activiteiten in de intralogistiek.

DS Automation zelfstandig verder

De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs van de aandelen niet bekend te maken. Het managementteam onder leiding van de directeuren Manfred Hummenberger en Wolfgang Hillinger blijft aan boord. DS Automation zal onafhankelijk blijven opereren met zijn merk.

Manfred Hummenberger, ceo DS Automation. “Om gelijke tred te kunnen blijven houden met de snelle ontwikkelingen in deze branche, is het nu het juiste moment om de samenwerking met SSI Schäfer naar een nieuw niveau te tillen en door de krachten te bundelen deel te nemen aan de wereldwijde groeimogelijkheden van de robotica-sector.”

De overname van de resterende aandelen wordt van kracht op 1 maart 2023 en is afhankelijk van goedkeuring door de Oostenrijkse federale mededingingsautoriteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven