SSI Schäfer en Fraunhofer bundelen krachten in onderzoekslab • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

SSI Schäfer en Fraunhofer bundelen krachten in onderzoekslab


SSI Schäfer en het Fraunhofer Instituut sluiten een driejarig partnerschap om gezamenlijk onderzoek naar logistiek uit te voeren binnen een bedrijfslab.

Fraunhofer heeft een nieuw bedrijf aan zijn onderzoekslab toegevoegd; SSI Schäfer, dit bedrijf lanceerde begin dit jaar een geautomatiseerde pickoplossing voor meubels. De Duitse intralogistieke expert is het dertiende bedrijf waarmee Fraunhofer een dergelijk samenwerking aangaat. Zo werkt Fraunhofer onder meer samen met Kion bij de ontwikkeling van Imoco, een systeem dat autonome heftrucks nog slimmer moet maken.  

Innovatie warehoue

SSI Schäfer, leverancier van oplossingen voor opslag en logistiek, en het Fraunhofer Instituut voor materiaalstroom en logistiek, richten gezamenlijk een bedrijfslaboratorium in Dortmund Duitsland op. Het partnerschap, dat officieel werd aangekondigd op de Logimat 2022, richt zich op het vinden van innovaties van morgen die op prangende vraagstukken van vandaag zal inspelen.

“We kijken uit naar de nauwe samenwerking met Fraunhofer IML en de andere Business Lab-partners. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met deze experts ons nieuwe ideeën en een nieuwe impuls zal geven voor toekomstige innovaties in de intralogistiek. Deze verbintenis, die aanvankelijk voor drie jaar werd aangegaan, maakt deel uit van de algemene technologiestrategie van SSI Schäfer”, aldus Steffen Bersch, CEO van SSI Schäfer.

Lab op terrein Fraunhofer Instituut

De ontwikkeling van de prototypes en hun productie in kleine aantallen zal plaatsvinden binnen het Fraunhofer Instituut. “Met de start van de samenwerking met SSI Schäfer hebben we nu een belangrijke stap gezet in de richting van de oprichting van een gezamenlijke innovatiesite met internationale zichtbaarheid voor kunstmatige intelligentie en industrie 4.0 hier in Dortmund”, zegt Michael ten Hompel, uitvoerend directeur van het Fraunhofer Instituut. SSI Schäfer is niet de enige partij die nauw samenwerkt met Fraunhofer. Twaalf andere bedrijven ging de material handling specialist al voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven