Solar Nederland breidt distributiecentrum Alkmaar uit met vierkante meters en automatisering • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Solar Nederland breidt distributiecentrum Alkmaar uit met vierkante meters en automatisering


Solar wil een efficiëntere supply chain en warehouse operatie. Reden voor de elektronische groothandel het wareehouse op bedrijvenpark Boekelermeer in Alkmaar te vergroten.

Solar Nederland, dat in 2021 nog een Autostore in gebruik nam, gaat weer uitbreiden.  De uitbreiding in Alkmaar is onderdeel van een grootschalig internationaal project van de Solar Group en moet zorgen voor een toekomstbestendige, efficiënte supply chain.

Mezzanine

Met de uitbreiding verhoogt Solar Nederland de warehousecapaciteit van 27.000 m2 naar 35.000 m2. De mezzaninevloer wordt met 2.000 m2 vergroot en er worden extra kantoorruimtes gecreëerd. Het buitenterrein voor opslag naast de nieuwbouw wordt verruimd naar 11.300 m2.

Autostore

Deze extra ruimte maakt groei voor Solar Nederland op een efficiënte wijze mogelijk door onder meer de Autostore (Element Logic) uit te breiden naar 65.000 bakken. Ook implementeert Solar Nederland diverse geautomatiseerde systemen van Kardex voor kabelopslag. Dit alles draagt bij aan snelle en betrouwbare leveringen. De geplande oplevering is eind 2023.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven