Ga naar hoofdinhoud

Smart warehousing markt groeit explosief


De wereld van de smart warehousing groeit hard en blijft dat doen.  In 2030 zal de business verdubbeld zijn qua waarde.

Smart warehousing is hot. Was de mondiale markt in 2022 nog ruim 20 miljard dollar waard. In 2030 zal dat ruim 40 miljard dollar zijn. Dat blijkt uit een rapport van Market Research. Het onderzoeksrapport voorspelt meldt dat dat de markt 41,7 miljard dollar zal bereiken in 2030.

Automatisering en robots

Automatisering en robots zijn twee voorbeelden van Industrie 4.0 technologieën die de implementatie van smart warehousing leiden. Autonome robots worden steeds vaker ingezet in magazijnen om taken uit te voeren als inpakken, sorteren en zelfs last-mile leveringen. Deze robots kunnen effectief naast menselijke werknemers werken dankzij hun geavanceerde sensoren, algoritmen voor machinaal leren en AI.

Lees ook
Ranglijst flink door elkaar geschud: de Top 20 material handling spelers

Visibility

IoT-sensoren worden in smart warehousing gebruikt om de beweging van apparatuur en voorraden in real-time te detecteren en te monitoren. Betere besluitvorming, voorspellend onderhoud en meer zichtbaarheid in de toeleveringsketen worden allemaal mogelijk gemaakt door deze realtime gegevens, wat uiteindelijk resulteert in effectievere magazijnoperaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven