Ga naar hoofdinhoud

Smart Robotics lanceert pick & place cobot in de praktijk


Smart Robotics komt met een picking cobot op de markt. De eerste klant is een fashion retailer.

Smart Robotics is de start up fase voorbij. De robotspecialist haalde begin dit jaar nog financiering op en stelde een ceo aan. Nu komt daar een nieuwe pick cobot bij.

Cobot voor fashion

The Smart Fashion Picker. Zo heet de nieuwe robot van het bedrijf. Cobot is beter want de robot kan samenwerken met mensen. De cobot kan modeartikelen hanteren die voorheen moeilijk te onderscheiden en te begrijpen waren, aldus Heico Sandee, oprichter van Smart Robotics.

Eenvoud en betrouwbaarheid cobot

Andere kwalificaties die Sandee de nieuwste aanwinst geeft zijn: betrouwbaar, continue en eenvoud. De cobot vereist geen speciale training van de operators. en kan veilig worden beheerd door mensen van alle vaardigheidsniveaus. Smart Robotics roemt ook de betrouwbaarheid van de cobot, zijn wendbaarheid en zijn vermogen om continu te draaien. Deze kwalificaties zorgen voor een snellere return on investment.

Fashion retailer

De eerste robot is operationeel bij een fashion retailer in het Verenigd Koninkrijk. Sandee: “We hebben het systeem bij de eerste klant inmiddels op niveau dat we 95% van hun assortiment kunnen handelen en daarbij is minder dan 1 operator interventie per 2 uur voor nodig. Er staat nu 1 systeem, en we zijn met de klant aan het plannen om op te schalen naar een lijn van meerdere robot picking units in januari.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven