Siemens gaat in Duits dc vol voor AutoStore met 45.000 bakken • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Siemens gaat in Duits dc vol voor AutoStore met 45.000 bakken


Siemens System Engineering Plant heeft zijn fabriek in het Duitse Chemnitz besloten te automatiseren. In dit warehouse worden voorschakelapparatuur en op maat gemaakte elektronische componenten geproduceerd. 

Siemens is voor het project in zee gegaan met system integrator Dematic

Een compacte piece picking oplossing zorgt voor een beter gebruik van de magazijnruimte en automatiseert het verzamelen en de materiaalstroom voor de productie. Het dc beschikt over een AutoStore-systeem met meer dan 45.000 bakken voor het opslaan van onderdelen. 

“Voorheen werkte ons magazijn met een handmatig modulair magazijnstellingsysteem. Hiermee wordt nu de volledige materiaalstroom geautomatiseerd om altijd te zorgen voor een zeer goede productievoorziening die flexibel past in de werkprocessen bij Siemens”, zegt Carsten Sambo van Siemens.

12.000 locaties

Voor het magazijn leverde STILL een stellingsysteem voor ongeveer 12.000 locaties en 2100 vierkante meter platformruimte als onderdeel van het totale logistieke concept. Dematic werkte samen met Siemens om de piece picking oplossing te ontwikkelen.

Het AutoStore-systeem heeft meer dan 45.000 bakken met verschillende compartimenten zodat er per bak meerdere unieke typen onderdelen kunnen worden opgeslagen. Bestellingen worden verzameld door 34 mobiele robots die bovenop het systeem rijden en naar beneden reiken in de structuur om toegang te krijgen tot bakken met de gevraagde onderdelen. 

De robots transporteren de bakken vervolgens naar een van de vijf pickstations waar de onderdelen worden gebundeld voor verdere verwerking in de productie. (Het personeel moest voorheen lange afstanden afleggen om individuele items te picken.) De gebundelde onderdelen worden via conveyortechnologie getransporteerd naar de productieruimte.  

Om AutoStore van onderdelen te voorzien, worden pakketten rechtstreeks van de bestelwagens op transportbanden gelost en via liften naar de werkstations in de goederenontvangstruimte getransporteerd waar ze in AutoStore-bakken worden geplaatst. Transportbanden vervoeren vervolgens de bakken naar transferpoorten waar ze in AutoStore worden opgeslagen. De conveyortechnologie automatiseert de complete materiaalstroom van goederen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven