Royal FloraHolland mechaniseert internationale aanvoer Dockservices • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Royal FloraHolland mechaniseert internationale aanvoer Dockservices


Royal FloraHolland installeert een geavanceerd sorteersysteem bij Dockservices Aalsmeer. Deze automatisering moet de verwerking van pallets sneller en efficiënter maken.

Automatisering in de logistiek neemt een vlucht. De bloemenhandel blijft niet achter. Dockservices, het onderdeel van Royal FloraHolland waar (vliegtuig)pallets met bloemen uit onder andere Afrika worden verwerkt, krijgt een automatisering upgrade.

Royal FloraHolland heeft een contract met de Beumer Group, dat dit jaar een nieuwe pouch sorter op de markt bracht, getekend voor de realisatie van het project. Beumer realiseert een maatwerkoplossing voor het unieke proces van aanvoer van bloemendozen.

Ergonomisch

Met de realisatie van het sorteersysteem is verdere uitbreiding van de dienstverlening mogelijk, zoals het combineren van zendingen en meerdere vormen van sortering van zendingen voor een klant. De mechanisering van het proces zorgt er ook voor dat de fysieke belasting van de medewerkers van Dockservices sterk wordt teruggebracht.

Lang gekoesterde wens

Leendert-Jan Plaisier, COO Royal FloraHolland: “Zowel het organiseren van de meest efficiënte logistiek, als internationale groei zijn belangrijke onderdelen van onze strategie. Een goed en betrouwbaar aanvoerproces en daaraan gekoppelde dienstverlening vormen de basis van de marktplaats en zijn cruciaal om de gewenste groei en efficiëntie te realiseren. Mechanisering van Dockservices is een langgekoesterde wens van zowel onze klanten als Royal FloraHolland zelf.”

2000 dozen per uur

Met het nieuwe sorteersysteem stijgt de verwerkingscapaciteit van 800 dozen per uur nu, naar circa 2.000 dozen per uur straks. Daarnaast zal de verwerking in een volledig gekoelde keten plaatsvinden, vanaf het moment van aankomst op een vliegtuigpallet of zeecontainer bij Dockservices tot aan het klaarzetten voor de klant. Gedurende 2023 wordt het systeem voorbereid en getest, zodat het systeem gebruiksklaar is voor de piek van 2024.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven