Ga naar hoofdinhoud

Robotspecialist micro fulfilment  harkt 60 miljoen groeigeld binnen


Robotbedrijf Fulfil Solutions  heeft in een financieringsronde 60 miljoen dollar opgehaald. De robotspecialist voor micro-fulfilmentcentra (MFC’s) voor de food business stopt de investering in de verdere ontwikkeling van zijn producten.

Winstgevende micro-fulfilmentcentra. Dat belooft Fulfil Solutions met zijn oplossing. De robotspecialist opende vorig jaar zijn eerste geautomatiseerde micro-fulfilment magazijn, in Mountain View nabij San Francisco. De extra miljoenen, de zoveelste investering in robotbedrijven, maakt expansie en verdere ontwikkeling mogelijk.

Robots micro fulfilment

Het geautomatiseerde mini warehouse nabij San Francisco is ingericht voor de online dienst Lucky Noiw van The Save Mart Companies om same-day delivery mogelijk te maken. Binnen enkele minuten na ontvangst van een bestelling picken de robots van Fulfil de boodschappen, inclusief gekoelde en diepvriesproducten. De robots brengen vervolgens verpakte boodschappentassen naar een wachtruimte waar de chauffeurs ze ophalen.

AI en machine learning

Het platform van Fulfil maakt gebruik van AI, machine learning en optische en sensortechnologieën om het voorraadbeheer en kwaliteitscontrole mogelijk te maken. De mobiele robots van Fulfil splitsen en rangschikken de artikelen om schade te voorkomen en de verpakkingstijd te minimaliseren, terwijl de dispenserstations de voorraad herverdelen om de lading in evenwicht te houden. Een database houdt de locatie, herkomst en vervaldatum van elk artikel bij voor een nieuw niveau van real-time voorraadbeheer dat perfecte nauwkeurigheid van bestellingen mogelijk maakt en verspilling minimaliseert.

De financieringsronde van 60 miljoen dollar werd geleid door Eclipse met deelname van Khosla Ventures en DCVC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven