Robots versnellen de broodlogistiek van Vandemoortele • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robots versnellen de broodlogistiek van Vandemoortele


De Belgische voedingsgroep Vandemoortele automatiseert zijn productieketen met automated mobile robots van IFOLLOW.

Vandemoortele automatiseert zijn productielijn door drie iL-1000 Extreme Cold-robots van IFOLLOW, robots die ook GXO implementeert in Nederland en het VK, te installeren in zijn fabriek in het Franse Fossat, vlak onder Toulousse. Deze robots, geleverd door WIIO maken het mogelijk om 24 uur per dag autonoom zware pallets (tot 1000 kg) van de productielijn naar de opslagruimte van hun logistiek magazijn te vervoeren.

Optimalisatie logistieke stromen

Ook zullen de robots in staat zijn om lege pallets te identificeren en terug te brengen naar de productielijn. Hierdoor worden de logistieke stromen aanzienlijk geoptimaliseerd en de productiviteit verhoogd, is het idee.

Deze robots maken het mogelijk om 24 uur per dag autonoom zware pallets (tot 1000 kg) van de productielijn naar de opslagruimte van hun logistiek magazijn te vervoeren.

De robotiseringslag is een onderdeel van een groter automatiseringsplan. Vandemoortele moderniseert zijn fabriek en verhoogt de productiviteit door Industrie 4.0 in te voeren. De integratie van 3 AMR zal het immers mogelijk maken om de organisatie en werkmethodes te veranderen om ze productiever en flexibeler te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven