Robots en shuttlesysteem moeten logistiek PET-verpakkingen producent verbeteren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robots en shuttlesysteem moeten logistiek PET-verpakkingen producent verbeteren


Ducona, producent van gestandaardiseerde en op maat gemaakte PET-verpakkingen automatiseert zijn interne logistiek. De producent rust zijn warehouse uit met robots en een shuttlesysteem.

Een automatiseringsoplossing, gebaseerd op Autonomous Mobile Robots (AMR’s) en een 2D-shuttlesysteem. Dat is waar Ducona voor kiest om zijn interne logistiek te optimaliseren. Dematic levert de systemen.

250 miljoen stuks

Ducona Holland maakt ruim 250 miljoen PET-flessen en -verpakkingen per jaar. Om meer producten voor klanten op voorraad te kunnen houden en de interne processen aanzienlijk te verbeteren, investeert het bedrijf in automatiseringsoplossingen voor een efficiëntere opslag en optimaliseren van het transport vanaf de productie.

Shuttlesysteem

Ducona vergroot haar opslagcapaciteit en efficiëntie met een 2D- shuttlesysteem voor zo’n 2.700 palletlocaties. Dit systeem heeft een initiële capaciteit van 20 pallets inslag en 55 pallets uitslag per uur, maar is schaalbaar tot ruim 100 pallets uitslag per uur.

Robots

Dematic automatiseert het transport vanaf de productie met drie D1000 AMR’s, in plaats van anders 320 meter aan conveyors. Voor het shuttlesysteem werkt Dematic samen met de Stow Group.
Een Dematic Warehouse Execution System (WES) softwareplatform gaat de besturing van het magazijn en de transportprocessen regelen.“Wij hebben Dematic gekozen vanwege hun bekwaamheid om standaard componenten te integreren in een flexibel schaalbare totaaloplossing. Verder zijn wij enthousiast over het uitgebreide en toekomstgerichte concept, dat nauw op onze behoeften aansluit”, zegt Gerben Schepers, Managing Director/eigenaar van Ducona.
 
Francis De Backer, Managing Director Dematic: “Dit is een geweldige kans om een AMR-systeem te introduceren in Nederland, dat wordt aangestuurd door ons WES-softwareplatform en geïntegreerd in een totaaloplossing.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven