Ga naar hoofdinhoud

Robots die distributiecentrum bewaken; GXO is overtuigd en breidt uit


GXO gaat nog meer warehouses voorzien van robots om de magazijnen te bewaken. GXO breidt daarom zijn technologische partnerschap uit met Robotic Assistance Devices.

Robots in warehouses rukken meer en meer op. Ze worden met name ingezet voor slimmer en sneller orderpicken. GXO zet in Nederland Locus Robots in. Robots als bewaking volgen nu langzaam. In ieder geval bij GXO.

Toename technologie warehouses

GXO ontwikkelt samen met RAD geavanceerde beveiligingsoplossingen om de veiligheid en efficiëntie van de logistieke operaties van haar klanten te verbeteren. De logistieke dienstverlener is van plan de initiële inzet van de RAD-technologie in 2023 met bijna 20% te verhogen en is bezig met de implementatie van een breed assortiment robotbeveiligingsapparaten op 15 locaties.

Beveiliging warehouse

GXO gebruikt de RAD-technologie sinds 2018. De apparaten voeren verschillende taken uit, waaronder videobewaking en analytics, virtuele barrières en toegevoegde voorraadbeveiliging voor hoogwaardige producten. Ze combineren robotica met geavanceerde videobewaking en analytics, kunstmatige intelligentie en software om de veiligheid en beveiliging te verbeteren.

Kosteneffectieve oplossing

“Het hebben van een robuust beveiligingsprogramma is een belangrijk onderdeel van het oplossingenpakket dat wij bieden”, aldus Thomas Nelson, Senior Director of Security bij GXO. “Door onze logistieke expertise te combineren met de innovatieve robotica van RAD, hebben we nog meer kosteneffectieve oplossingen ingezet die een paar jaar geleden nog niet bestonden. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met RAD voort te zetten terwijl we de veiligheid verhogen en de efficiëntie voor onze klanten verhogen.”

GXO zet de beveiligingsoplossingen in om het bestaande personeel aan te vullen en de veiligheid te vergroten. Beveiligingsrobots voeren repetitieve taken uit, vaak op afgelegen locaties, waarbij ze fungeren als een krachtvermeerderaar en het bereik van menselijk beveiligingspersoneel onmiddellijk vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven