Revolutie in de maak? Heftrucks worden op afstand bestuurd • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Revolutie in de maak? Heftrucks worden op afstand bestuurd


Thuiswerken zit er voor de meeste magazijnmedewerkers niet in, maar een heftruck besturen op afstand blijkt mogelijk te zijn. Software- en technologiebedrijf Phantom Auto ontwikkelde een systeem waarmee heftrucks op afstand bediend kunnen worden. 

In de nieuwste Warehouse Totaal staat een uitgebreid interview met de ontwikkelaars van Phantom Auto. De operator kijkt in een aparte kamer, of in sommige gevallen zelfs thuis, tegen maximaal vijf schermen aan en heeft zo een optimaal zicht op de heftruckomgeving. Hij of zij bestuurt de heftruck middels een joystick en de pedalen op de vloer en kan op die manier pallets of dozen oppakken en verplaatsen.  

Meer vraag door corona

Social distancing is de norm geworden, ook in magazijnen. De oplossing van Phantom Auto valt dan ook in de smaak in de logistiek, zegt Vice President Jordan Sanders van de in 2017 opgerichte startup: “Tijdens de pandemie is de vraag naar onze oplossingen gegroeid. Bedrijven willen er zeker van zijn dat hun operaties met minimale onderbreking door kunnen gaan.” Phantom Auto, met hoofdkantoor in Silicon Valley en een R&D-afdeling in Tel Aviv, heeft zijn technologie inmiddels in magazijnen in de Verenigde Staten en Europa geïnstalleerd.

Gekoppeld aan Linde-heftrucks in Le Mans

Een van de nieuwe klanten is logistiek dienstverlener Geodis. In een distributiecentrum in Le Mans wordt sinds kort gebruikgemaakt van de technologie van Phantom Auto. De technologie is gekoppeld aan Linde-vorkheftrucks.

“Met deze oplossing creëren we een nieuwe werkomgeving die waarschijnlijk aantrekkelijker is voor jong talent, voor digital natives”, aldus Stéphanie Hervé van Geodis.

Het volledige verhaal over op afstand bestuurbare heftrucks met de technologie van Phantom Auto staat in de nieuwste editie van Warehouse Totaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven