Ga naar hoofdinhoud

Ranglijst flink door elkaar geschud: de Top 20 material handling spelers


De Top 20 material handling spelers is flink door elkaar geschud. Veel nieuwe robotica bedrijven domineren de lijst, maar ook de usual suspects.

De Ranglijst Top 20 material handling spelers is flink door elkaar geschud ten opzichte van de ranglijst vorig jaar. Met name in de eerste tien zijn er veranderingen te zien. Honeywell, Mecalux en Vanderlande zijn een plekje opgeschoven. SSI Schäfer is juist een paar plekken gedaald.  

Omzet Top 20 material handling spelers

Het omzetcijfer van de Top 20 van dit jaar is bijna gelijk aan het totaal van 31,9 miljard dollar van vorig jaar, dat gebaseerd was op de omzet van 2021, een hypergroei-jaar voor automatiseringsleveranciers.

In de tweede helft van 2022 begon de totale markt te vertragen. Grote e-commercebedrijven zoals Amazon bezuinigden op de uitbreiding van fulfillmentcentra, wat de omzet van automatiseringsleveranciers drukte. Andere factoren die de markt afremden, waren de stijgende inflatie, de hogere kapitaalkosten en de negatieve gevolgen van de oorlog in Oekraïne.

Nieuwkomers

Een andere belangrijke reden waarom de totale omzet van onze lijst niet veel daalde, waren nieuwe toetreders tot de lijst met aanzienlijke inkomsten. De meeste van deze bedrijven, waaronder stow Robotics, Symbotic en Element Logic AS.

E-commerce

Een positief punt voor automatiseringsleveranciers is dat de e-commerce misschien niet zo hard groeide als tijdens corona, maar het volume groeit nog steeds en de verwachtingen van de klant zijn niet verslapt. Aangezien de het personeelstekort blijft, neemt de vraag naar automatisering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven