Ga naar hoofdinhoud

Radial opent gerobotiseerd  fulfilment center in Groningen


Radial heeft zijn nieuwe fulfilment center in Groningen officieel geopend. Het warehouse blinkt uit door zijn honderden robots.

Radial, sinds jaren onderdeel van Bpost, net als Active Ants dat recent de oversteek maakte naar Engeland, heeft zijn bestaande magazijnen in Ommen en Oostwold overgeheveld naar een ultramodern fulfilmentcenter in Groningen. In de Groningse hoofdstad heeft Radial een fulfilment center in gebruik genomen met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter waar mens en robot samenwerken.

299 Robots

Het fulfilmentcenter, ingericht door Dematic, maakt gebruik van geavanceerde opslag- en verwerkingsapparatuur. Slimme robots wel te verstaan. Het project omvat de levering van 299 transportrobots geleverd door Quicktron, strategische partner van de Kion groep, dat een duidelijk beeld heeft van het magazijn van de toekomst. waar ook Dematic toebehoort. De transportrobots verzorgen transport van pallets en bakken naar de overslag- en pickstations en naar de inpakafdeling. Radial maakt gebruik van drie verschillende robots: verticale robots die de bakken uit de stellingen halen en twee soorten transport AMR’s die de bakken naar de pickstations brengen en de rekken met gerede orders naar de inpakafdeling.

WMS

Op dit moment rijden er 245 robots rond, binnenkort worden dat er 299. Het is daarmee de grootste AMR order tot nu toe in de EMEA-regio voor Dematic. De dagelijkse planning van het magazijn wordt ondersteund door diverse softwareoplossingen, zoals Manhattan (Manhattan Active) en Mercury.

Groei door robots

Dries de Love, executive vice president Europe bij Radial: “Ons vorige magazijn werd te klein voor onze groeiende activiteiten. De afgelopen jaren heeft e-commerce een sterke evolutie doorgemaakt en wij moeten meegroeien met onze klanten. We hadden meer opslagruimte nodig voor hun goederen. Bovendien hebben we nu efficiëntere processen, een beter bereikbare locatie en een aangenamere werkomgeving voor onze medewerkers, zodat we een bijzonder flexibele en zeer complete service kunnen bieden.”

Duurzaamheid

Het gebouw (ontwikkeld door Panattoni) is gasloos en is voorzien van zonnepanelen op het dak, led verlichting. slimme verwarmingssystemen wordt de uitstoot beperkt en worden optimale temperaturen gehandhaafd. Afval wordt zorgvuldig gesorteerd en een waterbesparend sanitair systeem draagt bij aan het behoud van hulpbronnen. Het magazijn voldoet aan de strenge normen van BREEAM-NL en heeft de score ‘Very Good’ behaald. Het nieuwe warehouse ligt op bedrijventerrein Westpoort, langs de A7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven