Ga naar hoofdinhoud

Quantore werkt stiller en sneller dankzij nieuwe shuttle


Quantore heeft zijn shuttlesysteem in het Beuningse distributiecentrum flink vergroot. De nieuwe shuttles zijn niet alleen stiller, maar ook een stuk sneller. De productiviteitswinst is zo groot, dat de leverancier van kantoorartikelen overweegt om alleen nog maar dagdiensten te draaien.

De uitbreiding van het shuttlesysteem is een goede beslissing geweest, vertelt Maurice Aalders. Hij duidt op het personeelstekort in het bedrijfsleven. “Daar hebben wij ook last van. Zonder verdere automatisering was het nog veel lastiger geweest om voldoende mensen te vinden”, vertelt de supply chain engineer van Quantore.  

Shuttlesysteem Knapp

Het shuttlesysteem wordt gebruikt voor de bevoorrading van de circa 500 kantoorvakhandels die samen de coöperatie Qantore vormen. Daarnaast fungeert het distributiecentrum in Beuningen ook als logistiek dienstverlener voor onder andere Bruna. “We leveren aan winkels, maar ook rechtstreeks aan consumenten. Als een lid zijn assortiment op het platform van bol.com aanbiedt, is de kans groot dat de bestelde producten hiervandaan komen. Elke dag verzenden we circa 200 pallets en 5000 pakketten”, weet Aalders.

Meer picks per uur

Quantore beschikt al sinds 2009 over een shuttlesysteem met ruimte voor 10.000 voorraadbakken en 2 orderpickstations. Met het tweede shuttlesysteem uit 2021 zijn daar nog eens 36.000 voorraadbakken en 5 orderpickstations aan toegevoegd. Net als het eerste is ook het tweede systeem geleverd door Knapp. “We zijn opnieuw de markt opgegaan, maar hebben al snel besloten om opnieuw met Knapp in zee te gaan. Alleen al vanwege de wens om het oude en nieuwe shuttlesysteem door een rollenbaan met elkaar te verbinden.”

Het nieuwe systeem is geen kopie van het oude. De nieuwe generatie Evo-shuttles van Knapp is stiller en sneller.

Lees het volledige artikel binnenkort online als abonnee. Voor €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven