QLS breidt Autostore alweer uit en aantal verpakkingsmachines • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

QLS breidt Autostore alweer uit en aantal verpakkingsmachines


QLS vergroot zijn Autostore systeem. De uitbreiding volgt vijf maanden nadat de fulfilment speler het automatische opslagsysteem implementeerde. Ook komt er een derde verpakkingsmachine.

QLS groeit hard. Om die reden installeerde het fulfilment bedrijf vorig jaar oktober Autostore. Nog geen half jaar verder wordt het systeem uitgebreid. De uitbreiding is nodig in verband met de aanhoudende groei. Quincy Boogers, mede-eigenaar QLS: ”Onze huidige klanten hebben een mooie groei doorgemaakt. De prognose is dat wij dit jaar tussen de 35 en 45 procent gaan groeien.”

Lalesse Logistic Solutions (onderdeel van Reesink), die ook het eerste gedeelte van de AutoStore heeft geplaatst bij QLS, gaat de uitbreiding verzorgen.  

Autostore capaciteit

De huidige AutoStore heeft een capaciteit van 70.000 bakken. Dit wordt uitgebreid met 40.000 bakken om een totale capaciteit van 110.000 bakken te bereiken. De uitbreiding moet aankomende september gerealiseerd zijn. Naast een uitbreiding van het aantal bakken worden er tientallen robots toegevoegd aan het systeem. In totaal moeten er in september meer dan 105 robots over de AutoStore rijden.

Nog meer plannen

Naast de uitbreiding van de AutoStore heeft QLS nog meer ambitieuze plannen. Zo wordt het netwerk aan lopende banden uitgebreid en gekoppeld aan het nieuwe gedeelte van de AutoStore. Ook zal er een derde inpakmachine worden toegevoegd aan de automatisering. Hierdoor kan een nog groter gedeelte van de pakketstroming via een inpakmachine automatisch worden ingepakt. “Zo halen wij nog meer lucht uit de pakketten en kunnen wij klanten een groter arsenaal dozen bieden. Verduurzaming en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk houden voor onze klanten is hét speerpunt van de nieuwe uitbreiding”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven