Primeur voor DHL: robot Stretch (Boston Dynamics) gaat live in warehouse • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Primeur voor DHL: robot Stretch (Boston Dynamics) gaat live in warehouse


DHL Supply Chain gaat Stretch robot van Boston Dynamics in het warehouse implementeren. Daarmee is DHL het eerste bedrijf dat de robot gaat toepassen commercieel.

Stretch zag een jaar terug het levenslicht. Nu wordt de robot in het warehouse van DHL Supply Chain losgelaten. Dat DHL de primeur heeft is niet vreemd, want de Duitse logistiekereus was nauw betroken bij de ontwikkeling van de robot. Bovendien gelooft DHL in robotisering. Zo nam het vorig jaar een gerobotiseerd dc voor Ikea in gebruik.

Stretch robot

Stretch is ontworpen om in elke bestaande werkplek te opereren waar het nuttig kan zijn om goederen te laden of te lossen. Stretch heeft een vierkante mobiele basis met een set wielen, camera’s en andere sensoren én een enorme robotarm met zeven vingers en een zuignap aan het uiteinde die dozen kan pakken en verplaatsen tot 23 kilogram.

800 dozen per uur

Boston Dynamics claimt dat Stretch tot 800 zaken per uur kan verplaatsen, een doorvoersnelheid die vergelijkbaar is met die van een menselijke werknemer. Dankzij batterijen met een hoge capaciteit kan de Stretch acht uur achter elkaar werken voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. Daarnaast claimt de producent dat de robot kan worden bediend door iedereen met slechts een paar uur training en dat hij dankzij zijn mobiele basis kan worden ingepast in ruimtes die zijn ontworpen voor mensen.

DHL launching partner

Kevin Blankespoor, Senior Vice President & General Manager of Warehouse Robotics bij Boston Dynamics: “Het DHL Supply Chain team heeft ons geholpen de complexe eisen van de supply chain omgeving te begrijpen. Ze hebben waardevolle feedback en inzichten gegeven tijdens ons ontwikkelings- en testproces, en dankzij die nauwe samenwerking is Stretch nu ingezet en begint de inkomende doorvoer te stijgen.”

Robot actief in warehouse

DHL Supply Chain zet Stretch voor het eerst live in een warehouse in de Verenigde Staten waarin fulfilment wordt gedaan voor een kledingbedrijf. DHL houdt de locatie geheim uit respect voor zijn klant. DHL Supply Chain is van plan om het komende jaar Stretch-robots in te zetten in meerdere magazijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven