Ga naar hoofdinhoud

Prime Vision produceert sorteerrobots voor VS samen met VDL


Het Delftse technologiebedrijf Prime Vision, winnaar Logistica Award 2017, produceert samen met industrieconcern VDL honderden sorteerrobots voor de Amerikaanse markt. De opdracht levert de Nederlandse bedrijven “enkele miljoenen euro’s” op.

Mobiele robots

Het technologiebedrijf Prime Vision bedacht en ontwikkelde de mobiele robots, die zelfstandig postpakketten en brieven kunnen sorteren in een logistiek centrum. VDL produceert de robots. Het is de bedoeling dat de ruim 750 robots op verschillende locaties in de Verenigde Staten worden ingezet om pakketten sneller en efficiënter te sorteren.

Prime Vision staat bekend om het bedenken van nieuwe producten op het gebied van kunstmatige intelligentie voor de e-commercebranche. Het bedrijf begon dertig jaar geleden al met het ontwikkelen van machines voor postbedrijven om post sneller te sorteren. VDL Groep is met ruim 15.000 medewerkers actief in twintig landen. De groep bestaat uit ruim honderd onderdelen die onderling intensief samenwerken. De totale jaaromzet in 2020 bedroeg ruim 4,5 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven