PopPick is Geek+ nieuwste goods to person picking wapen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

PopPick is Geek+ nieuwste goods to person picking wapen


Geek+ heeft zijn portfolio voor robotautomatisering uitgebreid met PopPick; een compact gerobotiseerd en flexibel picksysteem.

Geek+ blijft innoveren. Introduceerde de robotspecialist eerder al de Robotshuttle, (die ook zijn Europese beurs primeur had op de LogiMat 2022) nu komt daar een nieuw goods to person systeem bij.

De toekomst van Goods-to-Person, zo omschrijft Geek+ zijn nieuwste pickingoplossing PopPick. Volgens de Chinezen is het een recordbrekend picksysteem met maximale efficiëntie in minimale ruimte.

Werkwijze PopPick

Het systeem bestaat uit robots, stellingen of pallets en een pickstation. Robots, die wel al kennen van Geek+, brengen stellingen of pallets met bakken of dozen naar de achterkant van het pickstation. Daarna plaatsen twee armen de juiste bak of doos aan bij de orderpicker.

De bakken en dozen worden in een voorraadruimte opgeslagen met behulp van pallets of verrijdbare stellingen van 3,7 meter hoogte voor 50% meer opslagdichtheid. Eén rek kan maximaal 60 bakken bevatten en kan worden aangepast om goederen van verschillende afmetingen op een geoptimaliseerde manier op te slaan, waardoor 4x meer transportefficiëntie mogelijk is, claimt Geek+.

Zodra de binnenkomende bestellingen zijn geregistreerd, transporteren pickrobots pallets of mobiele rekken naar een PopPick-station waar robotarmen bakken of dozen met bestelde goederen ophalen en aan de operator geven in twee pickpunten. Dit maakt een een drie keer grotere doorvoercapaciteit mogelijk, stellen de Chinezen. Andere claim die ze doen is dat de ruimtebesparende oplossing kan zorgen voor 50 procent kostenreductie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven