Ga naar hoofdinhoud

Picnic opent geautomatiseerd fulfilment center Ridderkerk


Picnic heeft er officieel een nieuw geautomatiseerd fulfilment center bij. In navolging van Utrecht staat er nu één in Ridderkerk. De opening was vandaag.

Bijna een jaar nadat de bouw van het pand zo goed als klaar was, heeft Picnic zijn nieuwe fulfilment center in Ridderkerk officieel geopend.

Picnic, dat vorig jaar zijn eerste geautomatiseerde dc in Utrecht in gebruik nam, verdubbelt met het distributiecentrum in Ridderkerk zijn aantal geautomatiseerde dc’s in Nederland.

Groot en geautomatiseerd dc Picnic

Het warehouse, ingericht door TGW, ontworpen door Palazzo en gebouwd door Aan de Stegge Twello dat ook het xxl-dc in Zwolle bouwt, is met een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter in zijn soort een van de grootste in Europa en krijgt onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines.

In een later stadium wordt de locatie in Ridderkerk uitgebreid tot een gedeeltelijk gerobotiseerd distributiecentrum dat de volledige oppervlakte gebruikt en waar 200.000 orders per week verzameld worden voor klanten in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken.

600 medewerkers

Hoewel het fulfilment center deels geautomatiseerd wordt, heeft het nog steeds veel arbeidskrachten nodig, naar schatting 600. Om deze banen in te vullen werkt gaat Picnic samen met de gemeente Rotterdam. 

Opening Dordrecht

In het laatste kwartaal van dit jaar opent Picnic ook nog een gedeeltelijk gerobotiseerd distributiecentrum in Dordrecht. Dit pand krijgt een vloeroppervlak van ruim 30.000 vierkante meter. Het nieuwe distributiecentrum is gelegen op bedrijventerrein DistriPark Dordrecht, direct aan de A16. Het biedt straks werk aan 300 tot 500 mensen.

Bekijk hier de foto’s van de opening

Verlies

De opening van Ridderkerk is op dezelfde dag dat bekend werd dat Picnic de verliezen vorig jaar flink zag stijgen tot ruim 200 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Het toegenomen verlies is onder meer het gevolg van investeringen in logistiek en expansie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven