Ga naar hoofdinhoud

Pickrobot wordt miljarden business


De pickrobot markt groeit abdominaal de komende zeven jaar. Van een miljoenen business transformeert de markt in een miljardenmarkt.

De heftruckmarkt groeit hard, maar de pickrobots hebben ook niet te klagen. Orderverzamelen met robots heeft een enorm potentieel. In 2022 was de markt 236 miljoen dollar waard, maar in 2030 zal dit 6,8 miljard dollar zijn.

Stijgende arbeidskosten en beperkingen in de toeleveringsketen zijn de belangrijkste drijfveren voor de groei. Tegen het einde van 2022 waren er volgens het onderzoek van Interact Analysis 33 leveranciers op de markt, waarvan de meeste de afgelopen 5 jaar hun intrede deden.

Ook de e-commerce heeft een enorme impact op de markt met meerdere ploegendiensten. Pickingrobots kunnen langere uren werken en een groter aantal picks realiseren dan werknemers tegen lagere totale kosten.

Irene Zhang, senior analist bij Interact Analysis: “Het marktaandeellandschap zal er in 2030 heel anders uitzien dan nu door de instroom van nieuwe leveranciers. Het marktaandeel kan aanzienlijk veranderen als slechts één leverancier een groot project toegewezen krijgt. De deal van 15 miljoen dollar van Boston Dynamic met DHL zal bijvoorbeeld een aanzienlijke impact hebben op zijn aandeel in 2023 in de markt voor orderverzamelrobots.”

VS koploper

“De VS is aanzienlijk koploper op de markt voor robotpicking en we verwachten dat dit zo zal blijven in onze prognoseperiode”, vervolgt Zhang. “Dit is deels te wijten aan de hoge arbeidskosten waarmee Amerikaanse bedrijven te maken hebben. Van de 33 leveranciers die momenteel de markt voor orderverzamelrobots bedienen, zijn er 18 gevestigd in de VS. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat alle 18 tegen het einde van 2022 in totaal $ 1,4 miljard aan financiering hebben ontvangen, goed voor 60% van de wereldwijde financiering in deze markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven