Ga naar hoofdinhoud

Picavi Cockpit: slimme tool voor nog beter inzicht in magazijn


Veel logistieke bedrijven verzamelen en structureren hun informatie met conventionele magazijnbeheersystemen. Vaak is dat ook wel voldoende om een redelijk beeld te krijgen, maar de Duitse IT-specialist Picavi komt nu met de Picavi Cockpit, een tool die tot nog meer inzicht moet leiden. 

De oplossing maakt gebruik van procesregistratie om het algehele proces in kleine stapjes te verdelen en om zo essentiële informatie te leveren om de prestaties in het magazijn te verbeteren. 

Picavi Cockpit biedt mobiel apparaatbeheer (MDM) én  de mogelijkheid om de interface van een slimme pick-by-vision-bril aan te passen. De tool kan ook de start-up en transporttijden afzonderlijk van elkaar analyseren, evenals het daadwerkelijke pickproces en het lossen van de cart. Hierdoor kunnen gebruikers direct zien welke stappen mogelijk kunnen leiden tot tijd- en kostenbesparingen. 

Spoor zwakke WIFI-dekking op

De sensoren op de smart glasses onthullen niet alleen verbeterpunten tijdens het orderverzamelproces zelf, maar maken ook de optimalisatie van de magazijninfrastructuur mogelijk. Eventuele storende factoren worden vroegtijdig gesignaleerd en kunnen meteen worden verholpen. Een voorbeeld hiervan is WIFI-dekking, die per opslagruimte bepaald kan worden, samen met de smart glasses en Picavi Cockpit. Met behulp van een heatmap is het mogelijk om gebieden met een slechte dekking te lokaliseren die het pickproces kunnen onderbreken.

Betere ergonomie 

Picavi Cockpit kan ook andere belangrijke gegevens verzamelen, zoals het aantal picks per uur of de hoeveelheid tijd dat de individuele slimme brillen online zijn. Bovendien kan de tool een ABC-analyse maken waarmee logistieke managers elk niveau in het magazijn afzonderlijk kunnen analyseren en verbeteren.

Hierbij wordt elke scan gekoppeld aan een product en een opslagruimte. Hierdoor ontstaat een heatmap die de meest bezochte gebieden in het magazijn visualiseert. Daardoor is het dan weer mogelijk om bij het verdelen van de artikelen in de opslagruimtes rekening te houden met ergonomische factoren. 

Zo kunnen fast movers in ruimtes op ooghoogte worden geplaatst, terwijl de slow movers in hogere of lagere racks kunnen worden opgeborgen. Dat maakt het werk voor de orderpickers ergonomischer en verbetert de algehele pickprestaties in het dc. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven