Ga naar hoofdinhoud

Otto gaat warehouse robots van Boston Dynamics inzetten


Otto Group gaat robots van Boston Dynamics implementeren in tientallen warehouses. De e-commerce speler wil met robotisering zijn efficiency verhogen, evenals de veiligheid en de afhankelijkheid van mensen verkleinen.

Otto Group heeft een strategische overeenkomst getekend met Boston Dynamics, die we onder meer kennen van opmerkelijke robots. Otto wil door de investering zijn logistieke activiteiten verder automatiseren.

Otto kiest voor robots

Het plan is om de Spot-robots van Boston Dynamics in meer dan 10 distributiecentra te implementeren. De Stretch robots, die ook al wordt gebruikt door DHL, moeten in ruim 20 fulfilmentcentra actief worden. Otto start bij Hermes Fulfilment.

De inzet van de tientallen robots moet de veiligheid en de efficiency in de magazijnen verbeteren. Ook moet het oplossing bieden aan het tekort aan arbeidskrachten.

Robot Spot

Spot, de vierpotige mobiele robot van Boston Dynamics zal  tunnelinspecties en voorspellende onderhoudsactiviteiten voor operationele apparatuur ondersteunen, waaronder thermische monitoring, analoge meteruitlezing en akoestische detectie van perslucht- en gaslekken.

De Spot-vloot zal ook autonome missies uitvoeren, waarbij gegevens worden verzameld voor machine learning-modellen ter ondersteuning van taken zoals het monitoren van nooduitgangen en het detecteren van kleine veranderingen in opslagrekken om de magazijnen van Otto Group nog veiliger te houden.

Robot Stretch voor lossen containers

Stretch wordt ingezet om dozen te verplaatsen. Stretch zal volgend jaar beginnen met het lossen van containers op 10 locaties, met als doel alle locaties eind 2025 operationeel te hebben.

Kay Schiebur, lid van de Raad van Bestuur, Services, Otto Group: “De samenwerking met Boston Dynamics is voor ons weer een belangrijke stap om ons te positioneren voor de toekomst. Wij streven naar de beste service voor onze klanten en een innovatief werkomgeving voor onze medewerkers. Robotica en AI zijn en zullen nog centralere componenten van ons dagelijks werk worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven