Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw vele miljoenen voor robotspecialist


Photoneo Brightpick Group heeft nog eens 19 miljoen dollar opgehaald. Om uit te komen op 40 miljoen dollar investeringsgeld.

Robots zijn hot. Niet alleen in warehouses. Ook investeerders hebben fors vertrouwen in de mechanische hulpmiddelen.

Geek+ haalde afgelopen zomer nog 100 miljoen dollar op waardoor het bedrijf nu wordt gewaardeerd op meer dan 2 miljard dollar.

53 miljoen

Zo ver is Photoneo Brightpick Group nog niet. Maar dit robotbedrijf dat bestaat uit twee bedrijven: Photoneo, een leverancier van robotsensoren en intelligentiesoftware, en Brightpick, een leverancier van magazijnautomatiseringsoplossingen voor e-commerce en orderverwerking, heeft nog eens 19 miljoen dollar opgehaald waardoor het bedrijf nu in totaal 53 miljoen heeft binnen gehengeld.

Europa

Het geld gebruikt de robotspecialist onder meer om technisch en geografisch te groeien. Ook in Europa waar het al actief is. Photoneo Brightpick Group  heeft meer dan 300 werknemers en wordt gebruikt in meer dan 5000 technologische installaties in de VS, Europa en Azië. Tot haar klanten behoren toonaangevende bedrijven zoals General Motors, Volkswagen en KUKA.

Brightpick heeft zijn oplossing voor magazijnautomatisering actief uitgerold in Europa, onder meer bij online super Rohlik Group. Rohlik heeft onlangs de Brightpick oplossing geïmplementeerd om de orderverwerking en verzending in haar fulfilment center in Praag te automatiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven