Onnodig lucht in verpakking reduceren? Zo pakt Walmart dat aan • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Onnodig lucht in verpakking reduceren? Zo pakt Walmart dat aan


Retailgigant Walmart wil slimmer verpakken met minder lucht. Om aan die doelstelling te voldoen heeft het bedrijf samen met verpakkingsspecialist Packsize een on-demand dozenmachine ontworpen.

Duurzaam verpakken; dat wil zeggen minder karton en minder lucht wordt steeds meer de norm. Walmart speelt hier op in door de Ultra5 in gebruik te nemen. Deze verpakkingsmachine is ontwikkeld in samenwerking met Packsize.

Minder karton

De Ultra 5  is het vervolg op de X5 van Packsize. Net als de oude X5 kan de Ultra5 tot 600 dozen per uur produceren. Door de juiste dimensionering van de dozen, minimaliseert de technologie de kosten en de impact op het milieu van onnodig golfkartonmateriaal, aldus Packsize. De doosconfiguratie stelt retailers in staat om tot een derde meer dozen in een trailer te vervoeren, claimt het bedrijf.

verpakkingsmachines

Zie ook
Slim, snel en duurzaam verpakken? deze bedrijven doen het al met succes

Samenwerking Packsize Walmart

“Door samen te werken met Packsize de Ultra5-machine te ontwikkelen, hebben we een innovatieve verpakkingsoplossing gecreëerd die elke doos afstemt op de items die we naar klanten verzenden, waardoor onnodig afval wordt geëlimineerd en de unboxing-ervaring wordt verbeterd zodra het pakket aankomt”, aldus Prathibha Rajashekhar, senior vice president, innovatie en automatisering voor Walmart U.S, in een verklaring.

De techniek maakt het mogelijk om bestellingen in 30 minuten te verpakken, te labelen en klaar te maken voor verzending, aldus Packsize. De Ultra5 bevat ook wat Packsize noemt een “Flaps Down”; een papieren band rond de flappen aan de zijkanten van de doos wat de ergonomie bij het picken en het verpakken door de werknemerverbetert.

Een ander belangrijk voordeel is dat de werknemer de juiste maat van de doos kiest, aldus Steve Larsen, Packsize’s vice president R&D. “Je krijgt een betere doorvoer, een betere productiviteit van de medewerkers in het Walmart-netwerk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven