Ga naar hoofdinhoud

Monta installeert automatische verpakkingsmachines


De distributiecentra van Monta in Lelystad en Breda zijn uitgebreid met een inpakmachine. De installatie van de automatische verpakkingssystemen moet het verpakken en verzenden van het toenemend aantal online bestellingen duurzamer en efficiënter maken.

Monta, dat vorig jaar grotendeels in handen kwam van DHL, investeert in slimmer, sneller en duurzamer verpakken. Het e-fulfilment bedrijf heeft twee inpakmachines (CVP Impack van Sparck Technologies) aangeschaft. Dezelfde machines die De Wit uit Schijndel recent ook heeft geïnstalleerd. De machines worden gebruikt in de fulfilmentcentra in Lelystad en Breda.

Minder karton minder lucht

De CVP Impack meet in 3D de afmetingen van ieder product en snijdt vervolgens een doos op maat uit een strook eindeloos karton. Deze verzenddoos wordt vervolgens geheel automatisch om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt.

Doordat er meer orders strak op maat worden verpakt, zorgt dat naast een reductie van verzendvolume ook voor minder transportbewegingen. Beide machines verwerken samen ongeveer 5.000 orders per dag. Beide machines zijn voorzien van een dubbele invoerplek en twee kartonmolens om maximale doorvoersnelheid te garanderen. Er worden zowel multi- als single-items verpakt.

Duurzame keuze

Edwin van der Ham, directeur/eigenaar Monta: “Het is onze taak om webshops de mogelijkheid te bieden onbeperkt te kunnen groeien. Het mooie van de machines van Sparck Technologies is dat ze niet alleen een groene keuze zijn, maar ook de orderverwerking versnellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven