Modula en MiR bundelen krachten voor nieuwe smart warehousing oplossing • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Modula en MiR bundelen krachten voor nieuwe smart warehousing oplossing


Modula en Mobile Industrial Robots (MiR), hebben een volledig geautomatiseerd systeem ontwikkeld dat artikelen kan opslaan, picken en verplaatsen binnen aangewezen gebieden in magazijnen, productie- of distributiecentra, met of zonder menselijke tussenkomst.

Automatisering in warehousing neemt een vlucht , zeker nu het personeelstekort oploopt. Precies om die reden hebben Modula, fabrikant van opslagoplossingen, en Mobile Industrial Robots (MiR), ontwerper van autonome mobiele robots de handen ineen geslagen voor een nieuwe oplossing.

De bedrijven hebben een gezamenlijke oplossing ontwikkeld voor opslag, picking en automatische handling. Het bespaart tijd en ruimte in magazijnen, productiecentra of distributieplatforms, ongeacht hun grootte, omdat het systeem modulair is, claimen de ondernemingen.

“Door repetitieve, fysiek veeleisende en gevaarlijke taken te ondersteunen, verbetert dit systeem de werkomstandigheden in magazijnen, fabrieken en distributiecentra drastisch”, zegt Massimiliano Gigli, ceo van Modula. “In het licht van het tekort aan arbeidskrachten hebben bedrijven die opslag, orderverzameling en materiaalbehandeling willen automatiseren alles te winnen, naast een hogere productiviteit, door hun werknemers meer lonen en een veiligere werkomgeving te bieden.” De twee bedrijven menen dat een ROI van 6 tot 18 maanden mogelijk is.

Gehele of gedeeltelijke automatisering

De Modula/MiR-oplossing biedt verschillende configuraties voor afhandelingsprocessen. Bij semi-automatisch picken neemt de operator items uit de Modula-opslageenheid en plaatst deze op de mobiele MiR-robot die ze zelf zal transporteren. Voor volledig geautomatiseerd orderpicken maakt de MiR-robot gebruik van een robotarm (cobot) die artikelen uit de opslagruimte pakt en vervolgens transporteert. Voor volledig geautomatiseerd orderpicken pakt de robot, met een op maat gemaakte topmodule, bakken van of naar de Vertical Lift Module (VLM) tray, zonder menselijke tussenkomst. Tot slot: voor volledige automatisering met pallets is de MiR-robot speciaal uitgerust om zware en volumineuze items van te picken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven