Ga naar hoofdinhoud

Kion maakt werk van Chinese markt en opent twee fabrieken


Kion wil groeien en in China en opent daarom een nieuwe fabriek voor vorkheftrucks. Ook opent de material handling reus een fabriek voor supply chain-oplossingen.

 Kion heeft vandaag in de Chinese stad Jinan de nieuwe vorkheftruckfabriek geopend. Daarnaast werd de eerste steen gelegd voor de bouw van een fabriek voor de sterk groeiende geautomatiseerde material handling oplossingen die technologiecentrum en ultramoderne productielijnen zal huisvesten.

Lees ook
Warehouse slimmer maken? ARIBIC heeft alles in zich om die belofte waar te maken

’s Werelds belangrijkste en snelst groeiende markten

De investeringen moeten Kion laten groeien in China. “Deze nieuwe faciliteiten zullen de Kion Group helpen om haar groeistrategie in China voort te zetten en haar productportfolio uit te breiden in beide operationele segmenten in een van ’s werelds belangrijkste en snelst groeiende markten voor materiaalbehandelingsapparatuur”, aldus Gordon Riske, ceo van Kion.

Productportfolio heftrucks uitbreiden

De gerichte ontwikkeling van activiteiten in Azië, en in het bijzonder in China, speelt een sleutelrol in de groeistrategie van de Kion Group. En met de nieuwe fabriek voor vorkheftrucks met contragewicht wil het bedrijf haar productportfolio uitbreiden om groeimogelijkheden in het waardesegment wereldwijd aan te boren en nog meer te profiteren van de toenemende elektrificatie van industriële vrachtwagens in China.

Hoogtechnologische fabriek

Op een terrein van bijna 223.000 vierkante meter heeft Kion een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, een opleidingscentrum en kantoren gebouwd. Ook ko9mt er een hoogtechnologische fabriek voor de productie van industriële vrachtwagens namens de KION-merkbedrijven Linde Material Handling en Baoli. De Kion Group heeft voor dit doel een nieuw bedrijf opgericht, waarin Kion een belang van 95 procent heeft en Weichai Power Co. Ltd. – de belangrijkste investeerder van de KION Group – 5 procent.

Supply Chain Solutions fabriek

De fabriek voor het Supply Chain Solutions-segment, die nog moet worden gebouwd, zal worden gebruikt om lokaal onderzoek en ontwikkeling te ondersteunen, de belangrijkste Dematic-producten, waaronder Dematic Multishuttle, te produceren en klanten toegang te geven tot opkomende magazijntechnologieën.

Groeimarkt automatische material handling

Deze fabriek voor automatiseringsoplossingen zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik worden genomen. De Kion Group verwacht dat de markt voor supply chain-oplossingen in de regio Azië-Pacific de komende jaren met ongeveer 13 procent per jaar zal groeien.

Investeringsbedrag

De investering  voor de twee toekomstgerichte fabrieken, plus een R&D-centrum en een technologiecentrum, bedraagt zo’n 140 miljoen euro. De KION Group is van plan om op middellange termijn meer dan 1.000 nieuwe banen te creëren in Jinan. Meer dan 4.600 van de bijna 40.000 medewerkers van de KION Group zijn al in China gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven