Kennisgebrek automatisering en robots bedreigt succesvolle nearshoring • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kennisgebrek automatisering en robots bedreigt succesvolle nearshoring


Dichterbij huis produceren wint terrein nu de supply chains inboeten aan betrouwbaarheid. Het liefst met robotisering en automatisering. Maar op kennisgebied moet er nog flinke inhaalslag worden gemaakt.

74 procent van de Europese en 70 procent van de Amerikaanse bedrijven hebben nearshoring hoog op de agenda staan. Dichterbij huis produceren moet de bedrijven minder afhankelijk maken van haperende supply chain en de robotisering en automatisering als oplossing voor de stijgende personeelstekorten.

Robotica en automatisering

75% van de ondervraagde Europese en 62% van de Amerikaanse bedrijven van plan is om in de komende drie jaar te investeren in robotica en automatisering om deze verschuiving in de bedrijfsvoering te vergemakkelijken, blijkt uit onderzoek van ABB.

Zie ook
Robotisering of mechanisering? De belangrijkste afwegingen op een rij

Training

Maar wie succesvol wil zijn met robotisering en automatisering moet zijn personeel wel goed trainen en daar ligt nog een flinke uitdaging, concludeert de robotproducent. “We hebben aanzienlijke investeringen nodig in permanente educatie om ons bestaande en toekomstige personeelsbestand voor te bereiden op een tijdperk van robotica en automatisering, aldus Sami Atiya, President van ABB’s Robotics & Discrete Automation Business.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven