Jungheinrich neemt Amerikaanse magazijnspecialist over • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich neemt Amerikaanse magazijnspecialist over


Jungheinrich doet weer een overname. Dit keer een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in magazijnoplossingen.

Jungheinrich heeft er weer een nieuwe loot aan de stam bij. Nam het vorig jaar Arculus nog over, nu komt daar Storage Solutions bij.  De Duitsers worden voor een slordige 375 miljoen dollar honderd procent eigenaar van het bedrijf.

Amerikaanse markt Jungheinrich

Storage Solutions is een Amerikaans bedrijf voor magazijnontwerp, -automatisering en -integratie en telt 170 werknemers. De overeenkomst biedt  Jungheinrich toegang tot de Amerikaanse opslag- en automatiseringsmarkt. Sinds 2020 werkt Jungheinrich nauw samen met robotspecialist Magazino.

Lars Brzoska, ceo van Jungheinrich: “De overname van Storage Solutions is een belangrijke stap in de uitvoering van onze 2025+ strategie.” Jugheinrich heeft als doel om in 2025 20 procent van zijn omzet buiten Europa te halen. Door de overname van Storage Solution is dit nu 18 procent, stelt Warburg Research analyst Stefan Augustin 

Brzoska: “Het is een uitstekende gelegenheid om onze geografische voetafdruk in de VS uit te breiden en voegt een sterk strategisch platform toe voor groei in magazijnautomatisering in de hele regio. Wij zien grote mogelijkheden in het combineren van de magazijn- en automatiseringscapaciteiten van beide partijen ten behoeve van klanten in de VS en onze Europese klanten met activiteiten in Noord-Amerika.”

De deal moet nog worden goedgekeurd door de diverse instanties en moet in het tweede kwartaal dit jaar afgerond zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven