Jungheinrich neemt dc vol bouwmachines onder handen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich neemt dc vol bouwmachines onder handen


Intralogistiek specialist Jungheinrich gaat het distributiecentrum van Wacker Neuson in het Beierse Reichtershofen flink onder handen nemen. 

Wacker Neuson, fabrikant van onder meer bouwmachines, krijgt een nieuw distributiecentrum van 10.000 vierkante meter. De oplevering staat voor de zomer van 2022 gepland. 

Jungheinrich is aangewezen om een totaalconcept te bedenken om het warehouse zo efficiënt mogelijk te automatiseren, vertelt Tobias Harzer van Jungheinrich: “Wij leveren een holistische automatiseringsoplossing: van materiaalstroomanalyse via concept tot implementatie.”

Harzer: “Het logistiek centrum omvat een automatisch hoogbouwmagazijn, een manuele opslagruimte met geautomatiseerde pickstations en een magazijnlift voor de opslag van kleine onderdelen. Het totale systeem is ontworpen voor een grotere doorvoer, grotere snelheid en meer zekerheid in de materiaalstroom.”

Hoogbouwmagazijn

Het hart van de nieuwe automatische oplossing van Jungheinrich is een 54 meter hoog hoogbouwmagazijn. In de hal kunnen de pallets totwel 24,5 meter hoog worden opgeslagen. Jungheinrich levert ook pickoplossingen, ergonomische werkplekken en het eigen WMS. 

Het geïntegreerde heftruckbesturingssysteem is bedoeld om de materiaalstroom tussen de verschillende opslagruimtes en werkplekken van inkomende goederen naar uitgaande goederen te waarborgen. In de manuele opslagruimtes worden de heftrucks ondersteund door de Jungheinrich-liftnavigatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven