Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich bouwt geautomatiseerd hoogbouwmagazijn voor gas- rioolspecialist


Hawle Armaturen, een fabrikant van zware afsluiters voor water- en rioolbeheer en gastoevoer, bouwt een nieuw vergaand geautomatiseerd  hoogbouwmagazijn.

Een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn met ruim 15.000 opslaglocaties en vijf gangen. Dat is het plan van Hawle in het Duitse Freilassing. Junfgheinrich, dat live is met zijn nieuwste wapen de Powercube, richt het distributiecentrum in.

Hoogbouwmagazijn

Het nieuwe hoogbouwmagazijn, dat ontworpen is als een stalen siloconstructie van 72 x 35 x 25 meter, zal dienen als opslagplaats voor afgewerkte goederen uit de productie. Deze goederen worden later volledig automatisch naar het orderverzamelgebied getransporteerd via een brugconstructie die de conveyors met de productielijn verbindt. Het conveyorsysteem zal ook aansluiten op een handmatige opslagruimte in de kelder van het magazijn.

Conveyor

Het magazijn zal tevens ruimte bieden voor binnenkomende goederen, grondstoffen en halffabricaten. Een conveyorsysteem zal worden gebruikt om palletkooien, europallets en speciale pallets met een gewicht tot 1.200 kilo te vervoeren.. Het station voor inkomende goederen en de zes orderpicking-werkplekken met ergonomische heftafels bevinden zich op de begane grond.

WMS

Naast de stalen siloconstructie en de bijbehorende dak- en wandbekleding, omvat het project van Jungheinrich ook vijf magazijnkranen met SPS en visualisatie, evenals het volledige conveyorsysteem met zes orderpickingwerkplekken. Een belangrijk onderdeel van de bestelling van Hawle Armaturen is het Warehouse Management System (WMS) van Jungheinrich, dat zorgt voor geautomatiseerde opslag en materiaalstroom.

Met de bouw van dit nieuwe magazijn streeft Hawle Armaturen naar een efficiëntere en geautomatiseerde logistieke operatie. Het nieuwe warehouse vervangt het bestaande manuele distributiecentrum en moet het bedrijf klaarmaken voor verdere groei in Europa en de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven