Ga naar hoofdinhoud

Jan Linders koppelt datastromen applicaties  


Jan Linders, een supermarktorganisatie met een hoofdkantoor in het Limburgse Nieuw Bergen en 59 winkels in Zuid Oost Nederland,  heeft het softwareproduct Ensemble van InterSystems geselecteerd om data tussen de verschillende informatiesystemen van de onderneming uit te wisselen.

De foodretailmarkt kenmerkt zich door grote concurrentie  en krappe marges. Een efficiënt verloop van alle bedrijfsprocessen is dan ook van vitaal belang voor supermarktondernemingen. De inzet van IT-hulpmiddelen is daarbij noodzakelijk.
De ICT-afdeling, bestaande uit 7 personen, draagt samen met haar partners zorg voor een ’state of the art’ ICT-omgeving, waarmee de bedrijfsprocessen worden ondersteunt. Hierbij is gekozen voor een ’best of breed’ opzet, waarin diverse applicaties de benodigde functionaliteiten leveren. Tussen de verschillende applicaties, zoals bijvoorbeeld het kassasysteem, het op de detailhandel toegesneden ERP-systeem, het magazijnbeheersysteem en het datawarehouse vindt frequent een uitwisseling van gegevens plaats via een verbindingslaan  (Enterprise Service Bus). De huidige ESB-voorziening  zal gefaseerd worden vervangen  door Ensemble. Daarmee is reeds proef gedraaid bij het overbrengen van data ten behoeve van de informatie op de  stickers, gedrukt na het gebruik door klanten van de weegschalen in de winkels.

Twee datacenters

De Ensemble software gaat op locatie draaien in de twee datacenters van de supermarktorganisatie. De bedoeling is om het aantal koppeling op de service bus uit te breiden, bijvoorbeeld met het systeem voor EDI-berichtenverkeer met de toeleveranciers. Ook het nu nog geïsoleerde, batch georiënteerde systeem voor de planning en winkelbevoorrading (SAP F&R) zal straks via Ensemble data gaan delen  met de overige applicaties. De selectie van Ensemble vond plaats in samenwerking met de Caesar Groep. Deze verzorgt ook de implementatie. De licenties worden geleverd door PK Automatisering uit Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven