Ga naar hoofdinhoud

Inther 25 jaar: “Alles moet steeds slimmer en sneller”


In 1998 besloten Martijn Herder en Paul Hermsen om hun eigen bedrijf onder de naam Inther op te richten. Een kwart eeuw later geven ze leiding aan een internationaal opererende system integrator die uitblinkt met vindingrijke concepten voor complexe magazijnen. “De markt verandert voortdurend. En wij dus ook.”

De twee oprichters van Inther herinneren zich nog de kick die ze kregen toen ze met hun eigen software voor het eerst een een pick-to-light-display lieten branden. Of toen ze bij Audax hun eerste geïntegreerde systeem inclusief rollenbanen, PLC-besturing en WCS-software opleverden. 

Trots

Na 25 jaar voelen ze nog altijd diezelfde sensatie als een klant zoals Coolblue, Skechers, Blokker of Picnic hun intralogistieke systemen in gebruik nemen. En zij niet alleen. “Bij ons werken allemaal mensen die het prachtig vinden om iets te bouwen wat daadwerkelijk gaat bewegen. En wat erin resulteert dat de klant een pakket kan uitleveren”, vertelt Martijn Herder.

Samen met Paul Hermsen zit hij in het distributiecentrum van Zeeman, waar de laatste hand wordt gelegd aan een volgend hoogtepunt in het rijke ‘oeuvre’ van Inther. “Als dit systeem straks gaat draaien, gaat er een daverend geweld over al die rollenbanen. Dan krijgen we allemaal ongetwijfeld weer dat wauw-effect”, weet Hermsen.

Meer dan system integrator

Het oeuvre van Inther telt meer hoogtepunten. Zoals het shuttlesysteem met gestapelde bakken van Marchon Eyewear, het eerste waarvoor Inther zelf de besturing leverde. Of de zelf ontwikkelde robotpicker GRIPP, die al bijna een jaar met succes draait bij een groot internationaal cosmeticamerk. Inther is inmiddels meer dan alleen een system integrator. Het bedrijf bouwt zijn eigen plug-and-play rollenbanen en heeft in eigen huis een A-frame en document handling machines ontwikkeld.

Lees het hele artikel in het juni magazine. Vanaf €12,12 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven