Ga naar hoofdinhoud

Ikea robotiseert warehouses met AMR’s


Ikea heeft 46 robots in gebruik genomen in een van zijn warehouses. De robots moeten het orderpicken sneller en minder belastend maken voor de medewerkers. Het is het tweede warehouse in korte tijd dat wordt voorzien van robots.

Ikea maakt werk van robotiserig in zijn warehouses. Vlak over de Nederlandse grens in Bergkamen Duitsland werkt het Zweedse concern sinds kort met Locus Robotics. Deze robots bevallen blijkbaar dusdanig dat het bedrijf ze nu ook inzet in zijn distributiecentrum in Polen.

46 robots

Logistieke dienstverlener FM Logistic rust een magazijn van Ikea in Polen uit met 46 assistentierobots van Locus Robotics. Ze worden ingezet voor de orderverwerking in de 16.000 m² grote vestiging, die 7.000 SKU’s zal herbergen en in het eerste jaar een miljoen e-commerce bestellingen zal verwerken, ter ondersteuning van het menselijk personeel.

Meetbare oplossing

De automatisering bespaart Poolse klanten 2,5 uur extra om een bestelling te plaatsen voor levering op de volgende dag. “Bij FM Logistic houden we vast aan het principe om logistieke processen alleen te automatiseren voor meetbare resultaten. Om zowel aan de kwaliteitsverwachtingen van de klant en de eindgebruiker te voldoen, als om het werk van onze magazijnteams te vergemakkelijken, was het gebruik van automatisering op grote schaal de beste oplossing in dit project”, zegt Guilhem Vicaire, business solutions director voor Centraal-Europa bij FM Logistic.

Net als in Bergkamen wordt ook Packsize geïnstalleerd om het papierverbruik te verminderen.

Lees binnenkort alles over de robotoplossing van Ikea in Bergkamen. Voor €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven