Ga naar hoofdinhoud

Hoe slimme software van Infor de kaasproductie en beschikbaarheid moet verbeteren


Amalthea integreert slimme software met kunstmatige intelligentie (AI)-oplossing in zijn processen. De oplossing van Infor moet de opbrengst en beschikbaarheid opkrikken.

Digitalisering in het algemeen en Artificial Intelligence (AI) in het bijzonder in de logistiek rukt langzaam op. Voor de overheid moet het nog sneller en heeft daarom een investeringprogramma gelanceerd.

Amalthea is al langer overtuigd van de kracht van kunstmatige intelligentie. De Nederlandse leverancier van geitenkaas en biologische koeienkaas gaat AI definitief implementeren in zijn werkprocessen. Ai moet de kwaliteit en opbrengst van de kaas verbeteren, klanten binden en duurzaamheid bevorderen. Om die doelstellongen te realiseren kiest Amalthea voor slimme software van Infor.

Forse besparing

Voor elke procent extra opbrengst verwacht de Nederlandse leverancier van geitenkaas en biologische koeienkaas 500.000 euro te besparen voor elke procent opbrengststijging.

Het bespaarde geld kan het bedrijf herinvesteren om verder te ontwikkelen. Amalthea breidt zijn productiecapaciteit de komende vijf jaar naar verwachting aanzienlijk uit om tegemoet te komen aan de grote vraag naar meer kaassoorten en innovatieve oplossingen.

Snelheid en efficiëntie

Amalthea gebruikt Infor CloudSuite Food & Beverage in de hele supply chain. Van de ontvangst van melk tot het kaaspakhuis. Het is gekoppeld aan productiesystemen in de fabriek, zoals weegtoestellen en verwerkingstanks, en helpt deze te automatiseren. De Infor-technologie helpt Amalthea ook met snelheid en efficiëntie van het financiële afsluitingsproces. Het feit dat het bedrijf nu volledig in de cloud draait vormt een sterke basis voor toekomstige groei, aangezien gegevensinzichten een steeds belangrijkere rol spelen in de zuivelproductie. 

“Onze klanten eisen consistentie in de kaas die we produceren”, zegt Joris Aarts, financieel directeur van Amalthea. “De grote uitdaging is dat melk de grondstof is voor de productie van kaas en van nature zeer onstabiel en inconsistent is gedurende de seizoenen. Infor Coleman AI helpt ons de kaasproductie zo stabiel en voorspelbaar mogelijk te maken, in termen van kwaliteit en opbrengst, zodat onze klanten tevreden zijn en blijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven