Hangende magazijnkranen vormen pronkstuk Spaans mega dc • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hangende magazijnkranen vormen pronkstuk Spaans mega dc


Logistiek dienstverlener Luis Simões bouwt een volledig geautomatiseeerd distributiecentrum voor consumer goods in het Spaanse Guadalajara, vlakbij Madrid. Het moet begin 2020 operationeel zijn.

Het nieuwe dc zal voornamelijk distributie activiteiten uitvoeren voor klanten van Luis Simões op het Iberisch schiereiland.

Consoveyo gaat het project uitvoeren. Het behoort tot de grootste opdrachten van het bedrijf. Consoveyo en Luis Simões werken samen sinds 2008. In dat jaar werd in Portugal een groot geautomatiseerd distributiecentrum in Portugal opgeleverd.

1800 pick posities

De mega klus in Guadalajara betreft een geautomatiseerde warehousing-oplossing met als opmerkelijk detail hangende magazijnkranen. Het distributiecentrum krijgt een totale capaciteit van 86.500 palletlocaties (75.500 locaties voor producten voor omgevingstemperatuur en 11.000 locaties voor gekoelde goederen) en 1800 pick posities in het geautomatiseerde gebied plus 90.000 palletlocaties in het conventionele magazijn. Het systeem kan een piekstroom van 540 inkomende pallets plus 440 uitgaande pallets tegelijk verwerken.

10 magazijnkranen

Het orderpick magazijn zal worden bediend door 10 magazijnkranen, elk bevestigd aan de bovenzijde van de stellingconstructie. “Het bijzondere aan deze kranen is dat zij via een bovengeleiding aan weerszijden van het gangpad hun weg vinden”, meldt het bedrijf . Dit zorgt voor een vrije beweging van mensen, vorkheftrucks, AGV’s en transportbanden op de werkvloer, waarbij opslag, picking, co-packing en e-commerce-activiteiten in hetzelfde gebied worden gecombineerd. “Daardoor ontstaat een veel sneller pick proces en een veel compactere opslag.”

Costo is distributeur voor Consoveyo producten in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven