GXO pakt karton- en ruimteverspilling aan met slimme inpakmachine • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GXO pakt karton- en ruimteverspilling aan met slimme inpakmachine


GXO gaat slimmer en duurzamer verpakken. Daarvoor heeft de logistieke dienstverlener een verpakkingsmachine in gebruik genomen die

GXO, de contract logistieke aftakking van XPO dat succesvol blijkt, investeert in een  geautomatiseerd verpakkingsoplossing. De verpakkingsmachine van CMC die bol.com ook in gebruik heeft,  snijdt dozen op maat waardoor aanzienlijk karton wordt bespaard en dus lucht in de bestelbusjes.

Lees ook
Slim, snel en duurzaam verpakken? deze bedrijven doen het al met succes

Zo werkt de inpakmachine

De machine, die tot 700 pakketten per uur kan verwerken, scant en meet de bestelling in 3D, snijdt en vouwt het karton voor een exacte pasvorm en weegt, verzegelt en labelt het pakket voordat het naar de juiste vervoerder wordt gestuurd.

Voordelen voor GXO

De installatie op de locatie van GXO in Saint-Vulbas, nabij Lyon stelt het bedrijf in staat om het ordervoorbereidingsproces volledig te automatiseren, de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen, terwijl de ervaring van de eindconsument wordt verbeterd, aldus Bernard Wehbe general manager van Frankrijk, GXO.

“De machine toont onze aanzienlijke investering in technologie en geautomatiseerde oplossingen die de productiviteit verbeteren,  de verzendkosten voor onze klanten verlagen, terwijl ook de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven