Ga naar hoofdinhoud

GLS opent nieuw, geautomatiseerd sorteercentrum


GLS Netherlands heeft 1 november haar nieuwe sorteercentrum op bedrijventerrein Azeven in Drachten geopend. De nieuwe locatie vervangt het depot in Groningen na 20 jaar.

GLS investeert in zijn sorteercapaciteit. Het nieuwe depot in Drachten is hiervan een goed voorbeeld. Het depot in Drachten is groter dan het depot in Groningen dat wordt gesloten, heeft een gunstige ligging en een volledig geautomatiseerd sorteersysteem waardoor het bedrijf klanten in de regio beter kan bedienen.

Vanuit de Friese stad kan de organisatie vanaf nu dus sneller en efficiënter pakketten verwerken in kortere tijd. Zo is de nieuwe vestiging op tijd klaargestoomd voor peak season.

Automatisch sorteersysteem.

Sietse Rienewerf, Districtmanager Oost bij GLS Netherlands, zegt: “We zijn heel blij met de opening van ons nieuwe depot in Drachten. Naast de centrale ligging, is het ook een stuk groter en moderner dankzij het automatische sorteersysteem. Hierdoor hebben we dubbele capaciteit en kunnen we meer pakketten verwerken. We breiden ook het aantal routes uit, waardoor we ook nieuwe klanten kunnen bedienen.”

Werknemers GLS Groningen verhuizen mee

Alle werknemers die al in het oude depot in Groningen werkten, gaan mee naar het nieuwe depot in Drachten. Daarnaast neemt GLS 30 tot 40 extra werknemers in dienst, die flexibel inzetbaar zijn op de nieuwe locatie. Dit komt neer op zo’n 80 tot 90 werknemers in totaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven