Ga naar hoofdinhoud

Europese online groothandel robotiseert warehouse met Brightpick


Rohlik Group, een van Europa’s grootste e-groothandels rust zijn warehouse uit met Brightpick. De robots gaan orders verzamelen, consolideren en verzenden.

Rohlik gaat zijn fulfillment centers in Duitsland en Praag voorzien van robots van Brightpick, de enige magazijnrobot die zowel kan picken als orders kan consolideren in de gangpaden.

Europese uitrol robots

Rohlik is van plan om de Brightpick-oplossing in 2023 en 2024 uit te rollen in meerdere magazijnen; te beginnen met München in juli 2023. Vervolgens zijn onder meer warehouses in Frankfurt, Wenen en Praag aan de beurt.

De oplossing omvat de autonome mobiele robots Brightpick Autopicker, dat begin dit jaar is gelanceerd, en Brightpick Dispatcher. De oplossingen stellen Rohlik in staat om het picken, consolideren en verzenden van orders volledig te automatiseren.

Rohlik heeft meer dan 1,5 miljoen e-grocery klanten en 12 miljoen orders per jaar. Zodra Brightpick volledig is geïmplementeerd in het magazijn in München, zal het in staat zijn om meer dan 1.000 orderbakken per uur en 5.000 afgeronde orders per dag te verzenden (een order kan meerdere bakken bevatten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven