Engelbert Strauss verbetert logistiek met tweede geautomatiseerd warehouse • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Engelbert Strauss verbetert logistiek met tweede geautomatiseerd warehouse


Werkkleding reus Engelbert Strauss bouwt opnieuw een sterk geautomatiseerd distributiecentrum. Het nieuwe warehouse met een shuttlesysteem moet de logistieke prestaties verder verhogen.

Ruim een jaar nadat Engelbert Strauss zijn state-of-the-art omnichannel dc in het Duitse Schlüchtern in gebruik nam, bouwt de werkkledingspecialist een nieuw geautomatiseerd dc.

Lees ook
Puma worstelde met e-commerce; dit geautomatiseerde dc is de oplossing

Shuttlesysteem

Het bestaande distributiecentrum en systeem in Biebergemünd in Hessen wordt vervangen door een sterk geautomatiseerde shuttle-oplossing, waarbij alle renovatiewerkzaamheden plaatsvinden tijdens de lopende operaties. Hiermee kan Engelbert Strauss zijn leveringsscapaciteit een flinke boost geven.

TGW

TGW is opnieuw de partner. Engelbert Strauss en TGW zijn al jaren intralogistieke partners. In augustus 2020 ging de CI Factory in het Hessische Schlüchtern operationeel.; het meest state-of-the-art omnichannel logistieke platform voor werkkleding en werkschoenen ter wereld aldus beide partijen.

Picking robot

Het project in Biebergemünd omvat een 17-gangen shuttlemagazijn met 25 orderverzamelwerkplekken en pick robot Rovolution als hoogtepunt. De intelligente, zelflerende robot kiest SKU’s van verschillende afmetingen, vormen en oppervlaktekwaliteiten volautomatisch en met maximale prestaties. Onverwachte gebeurtenissen worden autonoom en zonder menselijke tussenkomst gecorrigeerd, stelt TGW dat opnieu is aangesteld als hoofdaannemer voor de intralogistieke systemen.

Kingdrive en autonome mobiele robots

Energiezuinige KingDrive® transportbanden verbinden de verschillende functiegebieden met elkaar. Een vloot van 26 autonome mobiele robots (AMR’s) voorziet de werkstations voor geretourneerde goederen in het fulfilmentcentrum van lege bakken en bakken vol met geretourneerde goederen In de CI Factory in Schlüchtern heeft Engelbert Strauss in het kader van een proefproject al meer dan een jaar ervaring opgedaan met de autonome robots.

Centraal voorraadmagazijn

Het nieuwe project in Biebergemünd moet de verzendcapaciteit aanzienlijk vergroten. De CI Factory blijft het centrale voorraadmagazijn voor meer dan 40.000 verschillende artikelen en is verantwoordelijk voor de omnichannel-orderverwerking. In de toekomst zal het ook dienen als aanvullingsmagazijn voor het orderverzamelsysteem in Biebergemünd. Het nieuw geautomatiseerde dc moet in 2024 operationeel zijn.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven