Ga naar hoofdinhoud

Elektramat bouwt nieuw distributiecentrum en automatiseert


Elektramat  is hard gegroeid. Reden voor de elektrotechnische groothandel zijn logistiek mee te laten groeien. Het bedrijf opent in Almelo een nieuw distributiecentrum van 36.000 vierkante meter.

De logistieke ruimte wordt schaars door sterke groei. Elektromat bouwt daarom op XL Park in Almelo, waar Panattoni een distributiecentrum ontwikkelt van 55.000 m2, een nieuw warehouse van 36.000 vierkante meter.

70.000 bakken en 64 robots

Het magazijn wordt door Lalesse logistic solutions (onderdeel van Reesink) voorzien van een AutoStore-systeem met een capaciteit van 70.000 bakken en 64 robots. Dit systeem moet ervoor zorgen dat de verwachte groei van de aankomende jaren beheersbaar blijft. Ook wordt in Almelo een kantoorruimte ingericht en zal het pand worden voorzien van een afhaalpunt.

Logistiek in eigen hand

Mike van Klaveren, algemeen directeur, zegt hierover: “In een snel veranderde e-commerce omgeving waarin we onszelf iedere dag opnieuw moeten uitvinden, staat het toevoegen van waarde voorop. Dit kan alleen maar als we alles in eigen hand houden. Daar is ruimte voor nodig, ruimte waarin waarde toevoegen een nieuwe dimensie gaat krijgen. Ook ruimte voor de medewerkers die ervoor zorgen dat we ieder jaar zo hard kunnen groeien en door de jaren heen soms creatief met de ruimte om moesten gaan“.

Het pand in Almelo is 3,5 keer groter dan de huidige locatie. Elektramat  is een huurovereenkomst voor 10 jaar aangaan met GLP Europe. Verhuurder GLP en ontwikkelaar Daytona Development zijn bij de verhuur geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Inzake de huurovereenkomst is Elektramat bijgestaan door Boers & Lem.

Eind dit jaar moet het warehouse operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven