EIB investeert tientallen miljoenen in last mile drone specialist • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

EIB investeert tientallen miljoenen in last mile drone specialist


Drones hebben de toekomst. Tenminste zo ziet de Europese Investeringsbank (EIB) dat. Reden voor de instelling om tientallen  miljoen euro’s te investeren in Wingcopter GmbH.

Drones in de logistiek ‘leaving ground’. In Zuid-Korea wordt er hard aan bezorging via drone gewerkt met hulp van de regering. In Amerika is Amazon flink op weg met drone leveringen. Dichterbij huis in Europa steekt de Europese investeringsbank 40 miljoen euro om de dronetechniek van de grond te krijgen.

Duurzaamheid drone

Elektrisch aangedreven vrachtdrones kunnen vervuilende vervoerswijzen zoals motorfietsen, bestelwagens en helikopters vervangen bij het afleveren van dringend benodigde goederen, en dragen zo bij aan de overgang naar een groene, duurzame economie, is de gedachte van de EIB.

Wingcopter

De EIB stopt geld in de elektrisch aangedreven drones van het bedrijf Wingcopter, hetzelfde bedrijf waar ook Rewe veel geld in heeft gestopt recent.

Proefproject landelijke bevoorrading

Volgens Wingcopter zal de “Wingcopter 198” deze zomer voor het eerst in Duitsland worden gebruikt in een proefproject in Zuid-Hessen. Wingcopter wil testen of de drone geschikt is voor on-demand transport van boodschappen en andere consumptiegoederen. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Frankfurt University of Applied Sciences en is bedoeld om het lokale aanbod op het platteland te helpen verbeteren door middel van een duurzame bezorgservice. Het wordt gefinancierd door het federale ministerie van Digitalisering en Transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven