EDI: dit is het dit zijn de voordelen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

EDI: dit is het dit zijn de voordelen


EDI (Electronic Data Interchange) is al decennia oud, maar misschien wel vitaler dan ooit. Dit is het en dit zijn de voordelen.

EDI wordt al decennia lang  gebruikt om kostenefficiency te behalen. EDI stelt bedrijven in staat processen elektronisch te verbinden; denk aan  douaneformulieren, security filings, transportinformatie en allerlei andere gegevens die geautomatiseerd kunnen worden uitgewisseld. Een ander belangrijk voordeel is schaalbaarheid.

Revival EDI

Niet onbelangrijk in een tijd dat e-commerce sneller oprukt dan ooit. Was EDI en tijdlang minder hot, de techniek is echter bezig met een opmars. Die revival is vooral te verklaren door diezelfde oprukkende e-commerce wat als gevolg heeft dat er vandaag de dag meer partijen in de keten actief zijn.

Snel en foutloos

De toenemende wet- en regelgeving vraagt van bedrijven steeds vaker dat ze regelmatig rapporteren of documenten inzenden. Door deze activiteiten te digitaliseren, is veel winst te behalen. Verder zorgt een soepel proces ook voor snelle factuurverzending en verwerking, en daardoor voor snelle betaling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven