Ga naar hoofdinhoud

E-fulfilment specialist gaat piek te lijf met robots


Cirro Fulfilment, een wereldwijde e-fulfilment speler investeert in autonome robots. De investering moet het bedrijf sneller en efficiënter maken, ook voor het piekseizoen.

Cirro Fulfillment heeft zijn e-fulfilment center in het Duitse Euskirchen voorzien van autonome robots. Cirro heeft gekozen voor het ACR systeem van Hai Robotics, hetzelfde systeem dat ook Hunkemöller toepast in zijn operatie.

Het Autonomous Case-Handling Robot (ACR) systeem, dat recent is vernieuwd met een grijphaak, is in september 2023 operationeel gegaan en is daarmee net op tijd klaar voor de eerste grote test: de naderende feestdagen.

Fulfilment center

Het fulfilmentcentrum beslaat een oppervlakte van 6.500m² met een opslagvolume van 3.348m³. Het beschikt over 45 A42L robots voor orderverzamelen en acht A42T robots voor rekken en automatisch opslaan. De orderverzamelrobots kunnen lasten tot 240 kg aan en werken met een topsnelheid van 1,5 meter per seconde.

Door robotgestuurde operaties te implementeren, zal Cirro ent de efficiëntie van het personeelsbestand naar schatting met 30% verbeteren, met een maximaal uitgaand volume van 21.000 items per dag, claimt het bedrijf.

Hong Li, Head of Sales bij CIRRO Fulfillment: “Onze samenwerking met Hai Robotics laat onze toewijding zien om voorop te lopen op het gebied van innovatie. Het verbetert de klantervaring en betekent een significante transformatie in efficiëntie en nauwkeurigheid, waarmee een nieuwe standaard wordt gezet voor e-commerce fulfillment operaties.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven