DSV gaat twintig geautomatiseerde distributiecentra bouwen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DSV gaat twintig geautomatiseerde distributiecentra bouwen


DSV maakt werk van automatisering. De Deense logistieke reus bouwt twintig geautomatiseerde distributiecentra wereldwijd om automatisering toegankelijk te maken voor midden- en kleinbedrijven.

DSV, nummer 1 Top 100 logistieke dienstverlener, wil in staat om magazijnautomatisering aan te bieden aan bedrijven van elke omvang in verschillende markten en distributiekanalen, zowel B2C als B2B.

DSV Fulfillment Factory

Om daar in te slagen, investeert de logistieke dienstverlener de komende jaren fors in automatisering. Onder de naam DSV Fulfillment Factory wil de ldv’er de komende jaren wereldwijd twintig geautomatiseerde dc’s optuigen.

Toegankelijkheid automatisering midden- en kleinbedrijf

De investering moet een belangrijk probleem onder met name kleine en middelgrote bedrijven oplossen namelijk: optimalisatie van de opslagconfiguratie als gevolg van de sterke stijging van de e-commerce. Bedrijven hebben zowel de efficiëntie van geautomatiseerde processen nodig als de flexibiliteit om fluctuaties in de vraag te beheren. Tegelijkertijd moeten magazijnen strategisch dicht bij de eindgebruiker worden geplaatst om een ​​snelle distributie naar de nabijgelegen gebieden te garanderen.

”Met DSV Fulfillment Factory hoeven bedrijven geen multinational te zijn om geautomatiseerde, concurrerende en efficiënte warehousing te krijgen”

DSV denkt dat te kunnen bieden met de twintig geautomtiseerde dc’s in Europa, Noord-Amerika en Azië/Pacific. De geautomatiseerde magazijnen kunnen inspelen op de specifieke behoeften van de klant, terwijl de goederen worden opgeslagen in regionale hubs zo dicht mogelijk bij de eindgebruiker, aldus DSV. Het bedrijf heeft direct toegang tot informatie wanneer het hem uitkomt en hoeft zich alleen te concentreren op zijn kernactiviteiten. DSV zorgt voor de orderafhandeling en schaalt op of af al naar gelang de vraag.

Schaalgrootte

Ronald Poort: executive vice president DSV: “Met DSV Fulfillment Factory hoeven bedrijven geen multinational te zijn om geautomatiseerde, concurrerende en efficiënte warehousing te krijgen. We weten dat er een aanzienlijk gat in de markt is voor geautomatiseerde opslagoplossingen voor bedrijven zonder enorme volumes, omdat deze oplossingen, zoals AutoStore, meestal alleen toegankelijk zijn als een oplossing voor één gebruiker voor bedrijven met een bepaalde schaalgrootte.

Lees ook
VIDEO | DSV verbetert efficiency in warehouses met drones

We investeren aanzienlijk in een reeks van 20 onderling verbonden geautomatiseerde faciliteiten op verschillende continenten, zodat onze klanten toegang kunnen krijgen tot de broodnodige geautomatiseerde capaciteit.

Regionale logistieke knooppunten

De twintig vestigingen komen dichtbij regionale logistieke knooppunten op verschillende continenten. Ze zijn allemaal aan een ‘string’ met elkaar verbonden, wat betekent dat één bedrijf voorraad kan hebben in meerdere magazijnen over regio’s of continenten en tegelijkertijd één voorraadoverzicht kan hebben.

Nu al zijn vier van de twintig geautomatiseerde magazijnen in bedrijf, terwijl er nog zes in aanbouw zijn. De ambitie is dat de komende jaren alle twintig DSV Fulfillment Factories worden gebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven